Waarom een rolstoelkantelaar van TBL Care?

Door de vergrijzing en het feit dat er enkele honderdduizenden mensen in Nederland een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebben, worden steeds meer mensen rolstoelafhankelijk. Juist voor beide groepen is een goede (mond) gezondheid van groot belang en zullen zij regelmatig behandeld moeten worden.

Concurrerende rolstoelkantelaars kunnen de rolstoel alleen laten kantelen. Groot nadeel hiervan is dat het voor de behandelaar dan lastig blijft, het hoofd van de cliënt exact op de juiste hoogte te krijgen.

Om dit probleem op te lossen, heeft TBL Care een rolstoelkantelaar met liftfunctie ontwikkeld. Door deze unieke lift-/kantelfunctie kan de behandelaar de rolstoelcliënt op de juiste hoogte (of laag op de grond) positioneren en zo vanuit een prettige en ergonomisch verantwoorde positie werken. Zo doende kan ook de cliënt in de eigen rolstoel verblijven, wat meer rust geeft. Want hoe minder “prikkels” van buiten af, hoe beter de behandeling zal verlopen. Hierdoor ontstaat er voor beide een zo comfortabel mogelijke situatie.